Noutati.

 
Expozitie de grafica - TIA PELTZ 2012-07-12
Muzeul National Filatelic va invita sa vizitati in perioada 12 iulie - 15 august 2012 Expozitie de grafica - TIA PELTZ.  
 
Tia Peltz (n. 30 ianuarie 1923, Bucuresti - d. 5 martie 1999, Bucuresti) a fost o graficiana, pictorita si scriitoare romana, membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania. A fost fiica scriitorului si ziaristului Isac Peltz. A studiat artele plastice la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti. Opera sa artistica include lucrari de pictura, grafica, desen si ilustratie de carte. Artist prolific, Tia Peltz a avut numeroase expozitii personale si participari in expozitii colective, atat in Romania, cat si in strainatate. O parte din lucrarile sale sunt expuse in muzee, cum sunt Muzeul National de Arta din Bucuresti si Muzeul de Arta din Craiova, alte lucrari aflandu-se in colectii particulare. Expozitia de la Muzeul National Filatelic face parte din colectia prof.univ.dr. Silviu Angelescu. 'Prezenta Tiei Peltz in spatiul public romanesc, paradoxala si indecisa, seamana surprinzator cu tipul de personalitate al artistei insesi. Vizibila si discreta, mereu utila, dar de multe ori trecuta cu vederea, neobosita, asemenea unui lucrator in continua competitie cu timpul si, poate, tocmai de aceea, privita superficial, ea a delegat posteritatii ceea ce, in afara oricarei discutii, nici nu si-a propus si nici nu ar fi reusit sa gestioneze ea insasi, adica locul artei sale in peisajul nostru cultural'. Pavel Susara 
 


 
Sarbatoare2012-06-20
Luni, 18 iunie a.c. a avut loc la Muzeul National Filatelic vernisajul expozitiei de pictura "Sarbatoare" al carui protagonist a fost "Ucenicul" Alexandru Rotaru, un copil ce a implinit de curand 10 ani. 
 
Luni, 18 iunie a.c. a avut loc la Muzeul National Filatelic vernisajul expozitiei de pictura "Sarbatoare" al c?rui protagonist a fost "Ucenicul" Alexandru Rotaru, un copil ce a implinit de curand 10 ani. Alexandru Rotaru este elev in clasa a IV. Visul sau este sa picteze alaturi de copiii si profesorii de la liceul de arte plastice N. Tonitza acolo unde spera sa fie admis in vara acestui an. Cind picteaza, lui Alexandru ii place sa cante si eventual sa si danseze cu pensula in mana astfel incat si alte obiecte din camera sa constientizeze ca el se distreaz? cu adevarat. Alex este un copil atras de tot ce inseamna frumos si manutele lui transpun frumosul intr-o multitudine de culori, intr-un numar impresionant de tablouri. Pictura pentru el inseamna "Sarbatoare", iar titlul expozitiei este sugestiv. Expozitia "Sarbatoare" prezinta pe langa tablourile pictate in perioada iunie 2011 - iunie 2012 si cateva lucrari din fiecare an petrecut de Alex in compania culorilor. Invitatii prezenti - invatatoarea micului pictor, critici de arta, copii, reprezentanti ai Muzeului National Filatelic, reprezentanti ai Romfilatelia - au putut admira lucrari precum "Balerina nufarului" , "Cascada Yin si Yang", "Fluturele cu de toate" ," Vis de iarna","Pasarea Ceata","Taramul fanteziei" ,"Planta amurgului", sau "Sarbatoare". 
 


 
Tarile Grupului de la Visegrad in timbre si imagini 2011-12-09
Muzeul National Filatelic va invita sa vizitati in perioada 07 decembrie 2011 - 31 ianuarie 2012 expozitia "Tarile Grupului de la Visegrad in timbre si imagini" 
 
Tarile Grupului de la Visegrad in timbre si imagini Muzeul National Filatelic va invita sa vizitati in perioada 07 decembrie 2011 - 31 ianuarie 2012 expozitia "Tarile Grupului de la Visegrad in timbre si imagini". Expozitia cuprinde fotografii care documenteaza istoria grupului de la Visegrad precum si timbre emise in toate cele patru tari cu ocazia celei de-a douazecea aniversari. Anul acesta Grupul de la Visegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria) aniverseaza 20 de ani de colaborare. 
 


 
Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice si Parcurilor (9 August)2011-08-05
Muzeul National Filatelic va invita cu ocazia Zilei Internationale a Gradinilor Zoologice si Parcurilor sa vizitati in perioada 7 - 14 august a.c., Gradina Zoologica - Baneasa. 
 
Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice si Parcurilor (9 August) Muzeul National Filatelic va invita cu ocazia Zilei Internationale a Gradinilor Zoologice si Parcurilor sa vizitati in perioada 7 - 14 august a.c., Gradina Zoologica - Baneasa. Evenimentul este organizat de Compania Nationala Posta Romana S.A., impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Mediului si Padurilor - Comisariatul Regional Bucuresti al Garzii Nationale de Mediu si Gradina Zoologica Bucuresti. Posta Romana va organiza o expozitie, unde vor fi expuse mai multe exponate aflate in custodia Muzeului National Filatelic referitoare la Istoria Postei si a timbrelor de valoare emise pe teritoriul tarii noastre, care va ramane deschisa pe intreaga perioada a manifestarilor dedicate evenimentului. Pentru a invata copiii si tinerii cu sentimentul de intrajutorare si dragoste fata de semeni, accesul in Gradina Zoologica se va face prin donarea la intrare a unui numar de minim 5 (cinci) timbre care au ca tema animalele si mediul inconjurator. Timbrele adunate, asezate in clasoare, vor fi donate scolilor din mediul rural. 
 


 
Calatorie inspre uimitoarea Thailanda2011-06-08
Aceasta expozitie, initiata de Ambasada Regala a Thilandei cu sprijinul Muzeului National Filatelic, numita "Calatorie inspre uimitoarea Thailanda", va propune o calatorie pentru a descoperi istoria, cultura, comorile si frumusetile Thailandei prin intermediul timbrelor, purtatorii de cuvant ai unei culturi milenare. Acest eveniment este parte integranta a Festivalului Cultural Thailanda 2011.  
 
"Cred cu tarie ca acest eveniment va exprima valorile si caracteristicile Tinutului Zambetelor, iar timbrele vor prinde viata pentru a-si spune adevaratele povesti. Sper sincer ca aceasta expozitie va fi perceputa ca o punte care va dezvolta legaturile culturale intre cele doua tari si popoarele acestora" a declarat Excelenta Sa Doamna Chantipha Phutrakul, Ambasadorul Regatului Thailanda in Romania. Va asteptam la Muzeul National Filatelic sa vizitati expozitia "Calatorie inspre uimitoarea Thailanda". 
 


 
Vernisaj expozitie - EVENIMENTE COSMONAUTICE - ANIVERSARI 20112011-05-11
Muzeul National Filatelic, Bucuresti, 14 mai 2011, ora 11.00, Muzeul National Filatelic va invita sambata 14 mai, ora 11.00, la vernisajul expozitiei "Evenimente cosmonautice-aniversari 2011" 
 
Invitati: Dumitru-Dorin Prunariu - Primul cosmonaut roman (misiunea Soyuz 40 - 1981) Russell Schweickart - S.U.A. (misiunea Apollo 9 - 1969), Franz Viehbock - AUSTRIA ( MIR - 1991), Aleksandr Pavlovich Aleksandrov - RUSIA (misiunea Soyuz T-9 -1983), Leonid Popov - RUSIA - ( prima misiune Soyuz 35 - 1980 si Soyuz 40 - 1981 alaturi de Dumitru - Dorin Prunariu). Evenimentul marcheaza trei aniversari importante ale anului 2011 pentru explorarea spatiala: 50 de ani de la zborul primului om in spa?iul cosmic - Iuri Gagarin, 30 de ani de la primul zbor al unui roman in spatiul cosmic - Dumitru Dorin Prunariu, 30 de ani de la primul zbor al unei navete spatiale - Columbia - in misiunea STS-1.Expozitia cuprinde machete grafice ale emisiunilor postale romanesti din patrimoniul Muzeului National Filatelic, precum si cele mai relevante colectii filatelice particulare avand ca tematica zborul in cosmos si pasii care au condus omenirea spre cucerirea spatiului cosmic. Una dintre atractiile acestei expozitii o va reprezenta expunerea catorva obiecte personale ale domnului Dumitru-Dorin Prunariu: camera video prin intermediul careia s-a filmat intregul zbor al misiunii Soyuz 40, ceasul de mana pe care cosmonautul roman l-a purtat in timpul misiunii, precum si legitimatiile de cosmonaut. Vor fi expuse de asemenea piese importante din patrimoniul Muzeului National de Istorie a Romaniei si afise-fotografii care apartin Academiei de Studii Economice si Centrului Cultural Rus din Bucuresti. Vernisajul expozitiei are loc in aceeasi zi in care Muzeul National Filatelic isi deschide portile in cadrul evenimentului anual la care participa numeroase muzee din tara - Noaptea Muzeelor. Va asteptam la Muzeul National Filatelic sa vizitati expozitia "Evenimente cosmonautice-aniversari 2011" in perioada 14-22 mai 2011. 
 


<< < 1 [2] 3 4 5 6 7 > >>

Donatii

Colectiile Muzeului National Filatelic pot fi imbogatite prin donatii particulare(timbre, colectii de timbre, obiecte postale: lazi de valori, tablouri vechi, sigilii goarne, tiparituri, scrisori vechi, harti postale, costume de surugii, mobilier folosit in oficiile postale, etc).

Link-uri utile
Contact
Calea Victoriei, nr. 12
sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.312.74.91, 021.312.55.42
Fax: 021.312.55.85
E-mail:info@muzeulfilatelic.ro