Noutati.

 
"Scrisoarea de la expeditor la destinatar"2011-04-20
"Scrisoarea de la expeditor la destinatar" este o colectie donata Muzeului National Filatelic de catre Cornel Telecan in anul 2004. Aceasta cuprinde un numar de 66 foi de expunere si 2 foi de prezentare, in care colectionarul ilustreaza cu marci postale si alte piese filatelice, circuitul unei scrisori de la expeditor catre destinatar  
 
In principal, drumul unei scrisori parcurge urmatoarele etape: conceperea scrisorii de catre expeditor, prezentarea scrisorii la oficiu, prelucrarea pentru expediere, transportul, sosirea la oficiul de destinatie, distribuirea de catre factorii postali, citirea scrisorii primite de catre destinatar. Colectia propriu-zisa descrie acest circuit printr-o serie de marci postale romanesti si straine, carti postale ilustrate si semiilustrate, carti postale maxime, plicuri "prima zi" ocazionale, intreguri postale si aerograme, acestea ilustrand, cronologic, circuitul unei scrisori. O parte din aceste produse sunt circulate si stampilate cu stampile ocazionale, iar plicurile "prima zi" (FDC-urile) si cartile postale maxime poarta stampila "prima zi" a emisiunii. Toate acestea sunt piese de o mare valoare filatelica si postala, cele mai vechi fiind datate in anul 1936. 
 


 
Craciunul la Muzeul National Filatelic2010-12-22
Craciunul la Muzeul National Filatelic 
 
Intr-o atmosfera de sarbatoare cu brad impodobit si in armonia colindelor de iarna va invitam sa vizitati Muzeul National Filatelic si va incredintam de gandurile frumoase de calde urari de fericire, sanatate si impliniri.Craciun fericit si La multi ani!  
 


 
Zilele portilor deschise la Muzeul National Filatelic2010-10-07
Posta Romana organizeaza in perioada 07-10 octombrie a.c. "Zilele portilor deschise la Muzeul National Filatelic", pentru a celebra Ziua Mondiala a Postei. Evenimentul are ca scop familiarizarea tuturor vizitatorilor cu lumea timbrelor. Pe langa expozitiile permanente de marci postale si obiecte din tezaurul Postei iubitorii de filatelie si pasionatii de cultura pot admira si expozitia de tablouri apartinand copiilor care au participat de-a lungul timpului la concursul de desen organizat de Posta Romana.  
 
Expozitia constituie preambulul unei actiunii caritabile care se va concretiza prin organizarea unui concurs de desen "Arta ca mijloc de comunicare - Pe urmele lui Joan Miro", destinat tinerilor artisti, ce va avea loc in luna noiembrie a.c si care se doreste sa se organizeze anual. Muzeul National Filatelic, situat in incinta Muzeului National de Istorie a Romaniei, pe Calea Victoriei nr.12, va fi deschis intre orele 10:00-17:00. Intrarea este gratuita. 
 


 
Aviatia in Romania. 1910 - 20102010-07-06
Muzeul National Filatelic va invita in perioada 17 iunie - 1 septembrie 2010 sa vizitati in cadrul Muzeului National de Istorie a Romaniei, expozitia "Aviatia in Romania. 1910 - 2010". Expozitia a fost realizata cu prilejul implinirii unui secol de la primul zbor in spatiul aerian romanesc al unui avion construit si pilotat de un roman: Aurel Vlaicu.  
 
Expozitia, prezinta cele mai de seama personalitati si cele mai importante momente ale istoriei aviatiei romanesti, de la inceputuri pana in perioada contemporana. Muzeul National Filatelic participa la expozitie cu machete grafice si plicuri prima zi dedicate unor evenimente importante pentru istoria aviatiei: "Centenarul nasterii lui Aurel Vlaicu 1982", "Pionierii aviatiei 1978", "Primul avion cu reactie 1970". Co-organizatorii expozitiei sunt: Muzeul National Filatelic, Muzeul Militar National, Muzeul Aviatic "Dumitru Prunariu" - Pucioasa , Asociatia Pilotilor si Proprietarilor de Aeronave Ultrausoare Motorizate din Romania, Clubul Copiilor "N. Mateescu", Pucioasa. 
 


 
"Drogurile strica tot - Viata bate iarba!"2010-06-02
Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Muzeul National Filatelic gazduieste in perioada 01iunie - 10 iunie 2010 expozitia "Viata bate Iarba". Expozitia face parte din Campania "DROGURILE STRICA TOT" organizata de Politia Capitalei - Serviciul Analiza si Prevenire a Criminalitatii.  
 
Drogurile strica tot! ...Familia, cariera, fericirea, sanatatea, frumusetea, vointa, ratiunea, cinstea, increderea, omenia, dragostea, prietenia, credinta, respectul, speranta, idealurile, libertatea..... 
 


 
Ferestre catre Brazilia2010-06-01
Muzeul National Filatelic gazduieste in perioada 10 iunie - 10 iulie 2010 expozitia "Ferestre catre Brazilia" organizata de Ambasada Braziliei la Bucuresti. In cadrul expozitiei vor fi expuse patru colectii prin intermediul carora publicului roman i se ofera posibilitatea de a descoperi fascinanta Brazilie.  
 
Colectia "Ferestre catre lume" prezinta timbre emise in Brazilia intre anii 2005 si 2007, cu scopul familiarizarii publicului cu minunata lume a timbrelor. Marcile postale ilustreaza sporturile, bogatiile naturii si ale vietii, valorile culturale si naturale braziliene, aratand scene din viata de zi cu zi a brazilienilor vazute prin ferestre. Colectia "Indigenul si ocrotirea naturii", formata de timbre emise de Intreprinderea Braziliana a Postei si Telegrafiei (EBCT), a fost realizata datorita colaborarii cu Fundatia Nationala a Indigenului (FUNAI). Colectia arata indigenul si originile sale, lupta pentru supravietuire, arta si modul de viata, dezvaluind de asemenea problemele integrarii culturale. Colectia oglindeste rolul indigenului in apararea naturii si in lupta pentru pamantul sau. Fotbalul, pasiunea nationala a brazilienilor, este subiectul colectiei "Transformand arta fotbalului in timbre", realizata de EBCT pentru a marca implinirea a 50 de ani de la cucerirea, de catre Brazilia, a primei cupe mondiale, in 1958. Cele 23 de lame care compun aceasta colectie prezinta timbre braziliene dedicate fotbalului, din perioada 1957-2007, cu un tiraj de pana la 3 milioane de timbre. De-a lungul istoriei fotbalului, Posta braziliana a sarbatorit, prin intermediul timbrelor postale, gloriile si cuceririle acestui sport iubit de catre totii brazilieni si care a fost consacrat de genialitatea unor jucatori precum Garrincha, Pele, Nilton Santos, Didi, Ronaldo, Kaka sau Lucio. Nu in ultimul rand, vizitatorii Muzeului National Filatelic vor avea ocazia sa descopere "Universul postal prin privirea feminina". Colectia reuneste timbre concepute de sase artiste care au colaborat cu EBCT intre anii 70 si 90 din veacul trecut, daruind feminitate, frumusete si gratie desenelor filateliei braziliene. Ele sunt Ivonne si Rosalia Demonte, Lucia Ramos, Martha Poppe, Pietrina Checcacci si Raquel Braga. Absolvente in studii de arte frumoase, marketing, publicitate si cu experienta in ilustratii de carti si reviste, creatoarele timbrelor expuse in aceasta colectie au fost premiate de mai multe saloane de arta. 
 


<< < 1 2 [3] 4 5 6 7 8 > >>

Donatii

Colectiile Muzeului National Filatelic pot fi imbogatite prin donatii particulare(timbre, colectii de timbre, obiecte postale: lazi de valori, tablouri vechi, sigilii goarne, tiparituri, scrisori vechi, harti postale, costume de surugii, mobilier folosit in oficiile postale, etc).

Link-uri utile
Contact
Calea Victoriei, nr. 12
sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.312.74.91, 021.312.55.42
Fax: 021.312.55.85
E-mail:info@muzeulfilatelic.ro