Noutati.

 
Biodiversitatea in filatelie2010-05-20
Muzeul National Filatelic va invita sa vizitati in perioada 20 mai - 3 iunie 2010, expozitia "Biodiversitatea in filatelie" organizata cu ocazia Zilei Internationale a Biodiversitatii. Expozitia este gazduita la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1, Bucuresti.  
 
Vizitand expozitia veti putea admira aproape 150 de pagini de expunere cu cateva sute de marci postale, plicuri. Prima zi a emisiunii si machete de marci postale, cele mai reprezentative piese filatelice cu subiect fauna si flora emise in Romania. 
 


 
Sporturile de iarna in timbre si imagini2010-02-10
Cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver 2010, Muzeul National Filatelic in colaborare cu Muzeul Sporturilor va invita in perioada 11 februarie - 7 martie 2010 sa vizitati expozitia "Sporturile de iarna in timbre si imagini". 
 
Posta Romana anunta ca Muzeul National Filatelic, in colaborare cu Muzeul Sporturilor, organizeaza expozitia "Sporturile de iarna in timbre si imagini". Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 11 - 28 februarie 2010. Aceasta manifestare culturala este dedicata Jocurilor Olimpice de Iarna - Vancouver 2010 si va ilustra tema propusa prin machete ale diferitelor marci postale romanesti emise cu ocazia Olimpiadelor de Iarna desfasurate de-a lungul timpului, precum si prin numeroase marturii legate de traditiile sporturilor de iarna in Romania. Dintre cele mai importante piese expuse amintim cupa de campioni mondiali la bob cucerita de Alexandru Frim si Vasile Dumitrescu la Engelberg (Elvetia) in 1934 si diploma prin care s-a conferit "Premiul national pentru sport", in acelasi an, celor doi bobeuri romani. Pe plan artistic, Jocurile Olimpice de Iarna de la Grenoble vor fi evidentiate printr-o frumoasa fotografie cu care Ion Mihaica a cucerit locul I (medalia de aur) la concursul international de fotografii dedicat Olimpiadelor. Activitatea bogata a celebrului sportiv Mihai Flamaropol va fi ilustrata prin diploma care confera titlul de antrenor emerit la hochei si ordinul Meritul Sportiv. Arenele si instalatiile unde s-au desfasurat competitiile sportive olimpice de iarna din Garmisch - Partenkirchen, cu semnaturile competitorilor reuniti la balul olimpic organizat la Munchen, vor fi ilustrate intr-un superb album. De asemenea, vor fi expuse numeroase fotografii care surprind sportivi in diferite competitii de iarna. 
 


 
Ziua Organizatiei Natiunilor Unite2009-10-29
Muzeul NaTional Filatelic organizeaza, vineri, 30 octombrie, in foaierul Studioului de concerte "Mihail Jora" din strada General Berthelot nr. 60-64, vernisajul expozitiei filatelice dedicate aniversarii Zilei Organizatiei Natiunilor Unite. 
 
Vor fi expuse cateva sute de marci postale din patrimoniul Muzeului, emise de Posta Romana si de birourile Administratiei Postale a Organizatiei Natiunilor Unite din New York, Viena si Geneva, in perioada 1955-2000. Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 16 noiembrie 2009. 
 


 
Familia regala, o istorie in imagini2009-06-02
Muzeul National Filatelic va invita sa vizitati in perioada 8 mai - 15 iunie, expozitia "Familia regala, o istorie in imagini". Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National Filatelic, Muzeul National de Arta a Romaniei, Muzeul National Peles, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National Bran, Muzeul National Militar "Regele Ferdinand" si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".  
 
Muzeul National Filatelic expune machetele grafice ale unor marci postale reprezentand membrii ai familiei regale, emise de Posta Romana, precum regele Carol I, regina Elisabeta, regele Ferdinand, regele Carol al II-lea sau regele Mihai. De asemenea, vor fi expuse doua pietre litografice care au servit la imprimarea celebrelor marci clasice romanesti Carol I cu favoriti (1868) si Carol I cu barba (1871). Unele dintre machetele expuse sunt opere grafice mai putin cunoscute, ale unor artisti romani, precum Ludovic Bassarab, Aurel Bordenache sau Dimitrie Stiubei. 
 


 
Vapoare si porturi dunarene2007-11-13
Avem placerea de a va anunta lansarea emisiunii filatelice comune Romania-Serbia "Vapoare si porturi dunarene" in Sala Dimitrie C. Butculescu a Muzeului National Filatelic. Evenimentul se va desfasura miercuri, 14 noiembrie 2007 la ora 11.00 in prezenta E.S. Ambasadorul Republicii Serbia in Romania.  
 
Alocutiunile vor fi sustinute de: Adrian Vierita, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Constantin Teodorescu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane si Virgil Nitulescu, Secretar General in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor. Cu aceasta ocazie va avea loc si vernisajul expozitiei de timbre formata din 19 panouri, cu tema "Vechiul Bucuresti". 
 


 
Francatura mecanica in Statele Unite2007-07-03
Posta Romana si Muzeul National Filatelic au deosebita placere sa va invite miercuri, 4 iulie 2007, ora 11, la vernisajul expozitiei "Francatura mecanica in Statele Unite". Evenimentul este dedicat atat aniversarii Zilei Independentei, cat si implinirii a 110 ani de la inregistrarea primei amprente de francare mecanica, fapt semnalat in New York-ul anului 1897.  
 
Expozitia poate fi vizitata pana in data de 20 iulie 2007. 
 


<< < 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 > >>

Donatii

Colectiile Muzeului National Filatelic pot fi imbogatite prin donatii particulare(timbre, colectii de timbre, obiecte postale: lazi de valori, tablouri vechi, sigilii goarne, tiparituri, scrisori vechi, harti postale, costume de surugii, mobilier folosit in oficiile postale, etc).

Link-uri utile
Contact
Calea Victoriei, nr. 12
sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.312.74.91, 021.312.55.42
Fax: 021.312.55.85
E-mail:info@muzeulfilatelic.ro