Noutati.

 
Viata cotidiana la Curtea Regelui Ferdinand I (1914-1927)2007-06-06
Muzeul National Filatelic, va invita sa vizitati in perioada 23 mai - 23 iunie 2007, expozitia "Viata cotidiana la Curtea Regelui Ferdinand I (1914-1927)". Expozitia este prilejuita de comemorarea a 80 de ani de la moartea regelui Ferdinand I si este organizata de Muzeul National Cotroceni in colaborare cu: Muzeul National Filatelic, Muzeul Militar National "REGELE FERDINAND I", Muzeul National de Istorie al Romaniei, si Arhivele Nationale ale Romaniei.  
 
Expozitia "Viata cotidiana la Curtea Regelui Ferdinand I (1914-1927)" pune in valoare unele aspecte legate de viata de zi cu zi a familiei regale Ferdinand si Maria. Sunt expuse fotografii si carti postale cu membrii familiei regale in diverse ipostaze, invitatii la diferite manifestari, scrisori cu semnatura regelui si a reginei, programul Serbarilor Incoronarii din octombrie 1922, medalii (Medalia Incoronarii), ordine (Colanul "Ordinului Regele Ferdinand I") si plachete emise cu ocazia diverselor evenimente de la Curtea Regala. Vestimentatia la Curtea Regala este ilustrata prin expunerea unor obiecte de imbracaminte care au apartinut regelui Ferdinand, reginei Maria si copiilor regali, iar masa si alimentatia prin expunerea unor liste de meniuri care se serveau la mesele de zi cu zi si la cele de gala ale familiei regale. Sunt expuse si carti din bibloteca regelui Ferdinand, cu cifrele regale, timbre, albume, corespondenta. Expozitia "Viata cotidiana la Curtea Regelui Ferdinand I (1914-1927)" a incercat recrearea pe cat posibil a atmosferei care domnea la Curtea Regelui Ferdinand in perioada 1914-1927, perioada in care a fost creat statul roman modern, fiind in acelasi timp racordat la modelul de civilizatie al Europei accidentale, de unde proveneau si regele Ferdinand si regina Maria. 
 


 
Concurs epistolar2007-03-29
Bucuresti, 28 martie 2007 - Posta Romana a premiat, astazi, la Muzeul National Filatelic, castigatorii etapei nationale a Concursului epistolar cu tema "Protejati habitatul natural al animalelor", lansat pe data de 9 octombrie 2006, cu ocazia Zilei Mondiale a Postei. Ca sa marcheze acest eveniment, Muzeul National Filatelic a organizat microexpozitia filatelica "Padurile - Actualitate si Perspectiva"  
 
Comunicat de presa. Elena Oana Popa din Timisoara a castigat concursul epistolar organizat de Posta Romana. Bucuresti, 28 martie 2007 - Posta Romana a premiat, astazi, la Muzeul National Filatelic, castigatorii etapei nationale a Concursului epistolar cu tema "Protejati habitatul natural al animalelor", lansat pe data de 9 octombrie 2006, cu ocazia Zilei Mondiale a Postei, la care au participat peste 2.000 de elevi din toata tara. Editia 2006-2007 a concursului a fost castigata de Oana Popa, eleva in clasa a VIII-a la Scoala Generala nr. 22 din Timisoara. Scrisoarea Oanei a impresionat juriul, fiind notata cu 9,61. Pe locul al II-lea s-a clasat Daciana Popa, eleva in clasa a VI-a la Scoala "Tudor Vladimirescu" din Dragasani, judetul Valcea, cu nota 9,11, iar ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Ana Cojocaru, eleva in clasa a VIII-a la Scoala Generala nr. 118 "Vasile Alecsandri" din Bucuresti, a carei lucrare a fost notata cu 8,94. "Posta, situata in avangarda comunicarii, doreste ca prin intermediul talentului condeielor micilor scriitori sa traga un semnal de alarma la amenitarea distrugerii mediului si implicit la distrugerea habitatului semenilor nostrii, chiar daca acestia sunt necuvantatoarele", a declarat Marian Lazar, director de Resurse Umane in cadrul Postei Romane, la festivitatea de premiere. Concursul s-a desfasurat in stransa colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, reprezentantii acestuia participand voluntar la eveniment. In data de 15 februarie 2007 au fost desemnati castigatorii fazei judetene, iar pe 1 martie 2007 au fost cunoscuti castigatorii la nivelul celor zece directii regionale de posta. Primii clasatii la nivelul directiilor regionale de posta au participat, la jumatatea lunii martie, la faza nationala a competitiei. Lucrarile au fost corectate de o comisie prezidata de profesor doctor Miorita Got, inspector general de specialitate la limba si literatura romana in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii. Scrisoarea castigatoare, tradusa in limba engleza, va fi trimisa Biroului International al Uniunii Postale Universale, pentru a participa la faza internationala a Concursului epistolar, organizata in colaborare cu UNESCO. Laureatii internationali vor primi medalii acordate de Biroul International al Uniunii Postale Universale, precum si un album de timbre postale de serviciu. Scrisoarea clasata pe locul I va fi publicata in Revista "Union Postale".  
 


 
Epoca de Aur. Intre propaganda si realitate2007-02-15
Muzeul National de Istorie a Romaniei, in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor, Muzeul National Filatelic, Asociatia Civic Media, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Agentia Romana de Presa - Rompres, Ordinul Arhitectilor din Romania, Asociatia "Brasov 15 noiembrie 1987", Serviciul Roman de Informatii, Institutul Polonez din Bucuresti, organizeaza expozitia temporara "Epoca de Aur. Intre propaganda si realitate"  
 
Vernisajul expozitiei a avut loc la sediul MNIR din Calea Victoriei nr. 12, in ziua de 26 ianuarie 2007, ora 10. Expozitia isi propune sa ilustreze, cu materiale muzeistice tridimensionale, documente, fotografii si casete audio-video, impactul pe care l-au avut cultul personalitatii lui Nicolae Ceausescu, distrugerea identitatii si mentalului colectiv si principalele caracteristici ale dictaturii Ceusescu. Cultul personalitatii lui Nicolae Ceausescu a fost un proces evolutiv marcat de trei evenimente importante ale regimului comunist: Congresul al IX-lea al P. C. R. din 1965, cand a fost ales secretar general, condamnarea invaziei Cehoslovaciei de catre trupele Tratatului de la Varsovia, in vara anului 1968 si alegerea de catre M.A.N. in 28 martie 1974 a lui Nicolae Ceausescu ca presedinte al R. S. R. (ceremonia care a avut caracteristicile unei incoronari, Ceausescu primind un sceptru, drept simbol al puterii). 
 


 
Scrisoarea, de la expeditor la destinatar2006-10-09
Muzeul National Filatelic gazduieste expozitia filatelica temporara "Scrisoarea, de la expeditor la destinatar", dedicata Zilei Mondiale a Postei, sarbatorita pe data de 9 octombrie. Printre piesele expuse se numara o carte postala din Paris, de la 1883, expediata prin posta pneumatica, un procedeu postal rar, o scrisoare expediata de la Bucuresti la Craiova, in 1871, cu diligenta, sau scrisori expediate prin rachete.  
 
De asemenea, pot fi admirate timbre care ilustreaza servicii postale in cele mai neobisnuite locuri, precum posta in desert sau posta cu barca pe fluvii. Expozitia poate fi vizitata zilnic, intre orele 10:00-17:00, pana pe data de 15 octombrie. 
 


 
Filatelie Francofona2006-09-27
Muzeul National Filatelic gazduieste, in perioada 28 septembrie - 8 octombrie, microexpozitia "Filatelie Francofona", dedicata Sommet-ului Francofoniei. Vizitatorii vor putea admira, alaturi de timbrele, cartile postale, cataloagele filatelice si revistele expuse, o scrisoare expediata, in anul 1917, de catre generalul Mathias Berthlot, seful misiunii militare franceze in Romania, de pe frontul romanesc, in Franta.  
 
Expozitia poate fi vizitata zilnic intre orele 10:00-17:00. De asemenea, piese filatelice din patrimoniul Muzeului National Filatelic sunt expuse in cadrul expozitiei "La Francophonie par ses timbres", deschisa la Muzeului Municipiului Bucuresti, in perioada 22 septembrie-1 octombrie. 
 


 
Vlad Tepes la Muzeul National Filatelic2006-08-25
Marti, 22 august a.c., a avut loc, la Muzeul National Filatelic, vernisajul unei microexpozitii filatelice prilejuit de aniversarea a 550 de ani de la urcarea pe tron, in cea de a doua domnie a sa, a legendarului domnitor Vlad Tepes. 
 
Marcile postale prezentate cu aceasta ocazie fac parte din colectia unui impatimit filatelist bucurestean, Teodor Melnic, si demonstreaza, odata in plus, ca filatelia reprezinta o reflectare fidela a vietii sociale, politice si istorice a poporului roman. Expozitia dedicata lui Vlad Tepes poate fi vizitata pana la finele lunii august, intre orele 10-18, cu exceptia zilei de luni, 28 august. 
 


<< < 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 > >>

Donatii

Colectiile Muzeului National Filatelic pot fi imbogatite prin donatii particulare(timbre, colectii de timbre, obiecte postale: lazi de valori, tablouri vechi, sigilii goarne, tiparituri, scrisori vechi, harti postale, costume de surugii, mobilier folosit in oficiile postale, etc).

Link-uri utile
Contact
Calea Victoriei, nr. 12
sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.312.74.91, 021.312.55.42
Fax: 021.312.55.85
E-mail:info@muzeulfilatelic.ro