Noutati.

 
Primele femei in serviciul telegrafo-postal al DGPT2005-11-02
In data de 2.11.2005, la Muzeul National Filatelic, a avut loc sedinta Cercului de Studii si Cercetari Filatelice avand ca tema "Primele femei in serviciul telegrafo-postal al DGPT". 
 
Lucrarea a fost sustinuta de domnul Mihail Cezar Savulescu. Dezvoltarea retelei postale in a doua jumatate a sec. XIX, precum si diversificarea serviciilor postale oferite cetatenilor, au necesitat marirea numarului personalului calificat. Admiterea femeilor in corpul telegrafo-postal realizandu-se in timpul directorului general C.F. Robescu (1877-1883) si a constituit o decizie revolutionara pentru acele vremuri. De atunci si pana astazi prezenta femeilor in serviciul specializat s-a permanentizat constituind astazi mai mult de jumatate din personalul ce deserveste activitatea postala. De-a lungul timpului au existat si marci postale ce reproduc femei in serviciul telegrafico-postal, Romania nefacand exceptie. Materialul prezentat se doreste a fi un omagiu adus tuturor femeilor care, de-a lungul timpului, prin activitatea lor, au slujit cu credinta si profesionalism Posta Romana si clientela sa. 
 


 
Muzeul National Filatelic - un an de existenta2005-10-14
Muzeul National Filatelic a sarbatorit vineri 30 septembrie 2005 - un an de existenta. Cu aceasta ocazie Romfilatelia a lansat in incinta muzeului o emisiune filatelica speciala intitulata Muzeul National Filatelic- un an de existenta. 
 
Macheta timbrului cu tematica evenimentului, realizata de cunoscutul pictor si ilustrator Devis Grebu, asociaza intr-o maniera originala capul de bour (reprodus pe primele timbre romanesti) cu textele ce marcheaza data de aniversare a primului an de existenta a Muzeului National Filatelic. Avand valoarea nominala de 40 Bani, timbrul este prezentat colectionarilor atat in coli de timbre postale, cat si intr-o interesanta varianta de tete-beche. 
 


 
Ziua Mondiala a Postei2005-10-09
Ziua Mondiala a Postei 
 
Cu ocazia Zilei Mondiale a Postei , la Muzeul National Filatelic, a avut loc duminica 9 octombrie 2005,un dublu eveniment: 1) lansarea Concursului Epistolar cu tema "Cum ma ajuta serviciile postale sa intru in contact cu lumea ",organizat de CN posta Romana, sub egida Uniunii Postale Universale, cu srijinul Ministerului Educatiei si Cercetari 2) lansarea Concursului de desene "Timbrul postal, vector de comunicare" organizat de CN posta Romana, sub egida Uniunii Postale Universale  
 


 
Zilele portilor deschise la Muzeul National Filatelic2005-09-30
Zilele portilor deschise la Muzeul National Filatelic 
 
In vederea familiarizarii copiilor cu istoria postei si universul timbrelor Compania Nationala Posta Romana organizeaza in perioada 30 septembrie - 09 octombrie 2005 " Zilele portilor deschise la Muzeul National Filatelic". Programul este destinat elevilor scolilor generale din Bucuresti, care vor avea, in aceasta perioada, acces gratuit la muzeu.  
 


 
Salonul Filatelic International Bucuresti 20052005-09-21
In perioada 26-30 septembrie 2005, Muzeul National Filatelic va invita sa vizitati "SALONUL FILATELIC INTERNATIONAL BUCURESTI 2005" 
 
In perioada 26-30 septembrie 2005, Muzeul National Filatelic va invita sa vizitati "SALONUL FILATELIC INTERNATIONAL BUCURESTI 2005", o expozitie filatelica internationala, cu participarea unor membrii ai ACADEMIEI EUROPENE DE FILATELIE.Academia este o societate filatelica de prestigiu, printre membrii careia figureaza Nicolas Sarkozy - ministrul de interne al Frantei. 
 


 
Posta militara si cenzura corespondentelor2005-09-20
Muzeul National Filatelic a organizat duminica, 18 septembrie a.c., o expozitie temporara cu tema " Posta militara si cenzura corespondentelor" 
 
Muzeul National Filatelic a organizat duminica, 18 septembrie a.c., o expozitie temporara cu tema " Posta militara si cenzura corespondentelor" in anii primului razboi mondial. Expozitia a fost prilejuita de vizita efectuata in tara noastra de un grup de 24 de filatelisti, membri ai societatii filatelice austriece "ARGE Feld-und Zensurpost 1914-1918", in fruntea caruia se afla Herbert Robisch, presedintele societatii filatelice din Austria. "ARGE Feld-und Zensurpost 1914-1918" ( Societatea de Studii a Postei de Campanie si Cenzurii 1914-1918) este o organizatie filatelica cu sediul la Viena, ai carei membri provin din multe tari europene si din SUA, iar principala sa activitate vizeaza studierea istoriei postei de campanie si a cenzurii din teritoriile fostului imperiu austro-ungar in perioada primului razboi mondial. Pentru a omagia vizita filatelistilor austrieci s-au lansat si doua intreguri postale.  
 


<< < 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 > >>

Donatii

Colectiile Muzeului National Filatelic pot fi imbogatite prin donatii particulare(timbre, colectii de timbre, obiecte postale: lazi de valori, tablouri vechi, sigilii goarne, tiparituri, scrisori vechi, harti postale, costume de surugii, mobilier folosit in oficiile postale, etc).

Link-uri utile
Contact
Calea Victoriei, nr. 12
sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.312.74.91, 021.312.55.42
Fax: 021.312.55.85
E-mail:info@muzeulfilatelic.ro