Noutati.

 
Bomba atomica si cercetarea nucleara in filaterie2005-08-17
In data de 17.08.2005, la Muzeului National Filatelic, a avut loc sedinta Cercului de Studii si Cercetari Filatelice avand ca tema "Bomba atomica si cercetarea nucleara in filatelie". 
 
In data de 17.08.2005, la Muzeului National Filatelic, a avut loc sedinta Cercului de Studii si Cercetari Filatelice avand ca tema "Bomba atomica si cercetarea nucleara in filatelie". Lucrarea a fost sustinuta de domnul profesor Dan Anghelescu. Cercetari in domeniul fisiunii nucleare au fost facute de diversi cercetatori printre care multi au fost infatisati pe timbre: Frederic si Irene Curie, Otto Hahn, Leo Szilard, Albert Schweitzer si altii. De asemenea explozia bombei atomice precum si avionul care a transportat bomba de la Hirosima, au fost reproduse pe mai multe marci postale si pe stampile. Un numar insemnat de marci postale sau stampile nu infatiseaza in mod direct explozia bombei ci efectele utilizarii acesteia sau atitudinea ce trebuie luata in privinta armelor nucleare. 
 


 
Participarea Muzeul Natinal Filatelic la Tabara Internationala de Arta Plastica "Lucian Grigorescu " de la Medgidia2005-06-26
Muzeul National Filatelic a fost invitat de Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO sa organizeze la Muzeul de Arta din Medgidia in perioada 26 iulie-8 august o expozitie cu tematica "Diversitatea Culturala". 
 
Muzeul National Filatelic a fost prezent la acest eveniment cu o expozitie de marci postale intitulata "Pictura Rusa si Sovietica in Maximafilie" 
 


 
Lansare de carte "EVOCARI DIN ISTORIA FILATELIEI CRAIOVENE " si vernisajul expozitiei " 50 DE ANI DE FILATELIE LA CRAIOVA"2005-06-17
In data de 17 iunie 2005 la Muzeul National Filatelic a avut loc un dublu eveniment: Lansarea cartii "Evocari din istoria filateliei craiovene" a profesorului craiovean Valentin Berezovschi, fost presedinte al Societatii Filatelice din Craiova si vernisajul expozitiei "50 de ani de Filatelie la Craiova".  
 
"EVOCARI DIN ISTORIA FILATELIEI CRAIOVENE" Prins in valtoarea tuturor evenimentelor filatelice craiovene, pe parcursul a 45 de ani, domnul Valentin Berezovschi ne ofera cu generozitate si mult talent o interesanta si documentata istorie a filateliei la nivel national axandu-se, cum era si firesc, in special asupra acestei minunate pasiuni practicata la Craiova. Lucrarea este structurata in trei parti distincte. Primul capitol cuprinde istoricul propriu-zis al "eroicelor" sale inceputuri si pana in anul de gratie 2004. In al doilea capitol, este descris modul in care au fost organizate de-a lungul anilor, expozitiile filatelice la Craiova; participarile membrilor nostri la manifestarile expozitionale de "afara" si, in continuare, unele sugestive statistici despre: expozanti, exponate si expozitii, trofee si distinctii cucerite de craioveni, in confruntarile filatelice din tara si de peste hotare. In partea a treia, sunt prezentate portretele unor oameni-filatelisti de marca, cunoscuti si apreciati, care nu mai sunt , azi, in viata si cu care ne mandrim, dar si a unor filatelisti din noua generatie, care continua opera inaintasilor si aduc fala filateliei craiovene. Urmeaza apoi -exprimate sincer si prieteneste- unele ganduri, sentimente si urari din partea unor prieteni din diferite localitati, din tara. Un set larg de fotografii completeaza , in mod fericit, prin imagini semnificative si graitoare, activitatea filatelistilor craioveni varstnici si tineri, care, impreuna, formeaza, laolalta, marea "familie" a filatelistilor craioveni. "50 DE ANI DE FILATELIE LA CRAIOVA" Expozitia "50 de ani de Filatelie la Craiova" prezinta secvente din activitatea filatelistilor doljeni, surprinsi la diferite evenimente, diplome si medalii prin care le-au fost atestate meritele pe parcursul timpului, dar si exponate filatelice.  
 


 
Emisiuni Postale Jubiliare si Expozitia generala 19062005-06-10
Emisiuni Postale Jubiliare si Expozitia generala 1906 
 
In data de 08.06.2005, ora 16.00, la sediul Muzeului National Filatelic, a avut loc sustinerea unei lucrari cu caracter de studiu filatelic in baza programului anual de conferinte cu tematica "Studii si Cercetari Filatelice". Tema cercului filatelic a fost "Emisiuni Postale Jubiliare si Expozitia generala 1906", sustinuta de domnul inginer Calin Marinescu.  
 


 
Intalnire cu filatelia2005-06-03
Muzeul National Filatelic a organizat in data de 3.06.2005 , orele 12.00 la Centrul Ceh Bucuresti, o intalnire cu reprezentantii asociatiei filatelistilor romani. 
 
Muzeul National Filatelic a organizat in data de 3.06.2005 , orele 12.00 la Centrul Ceh Bucuresti, o intalnire cu reprezentantii asociatiei filatelistilor romani, care au prezentat rezultatele participarii romanesti la Expozitia Filatelica Europeana de la Brno desfasurata in perioada 10-15.05.2005 . A fost, de asemenea, prezentat intregul postal ( plicul cu marca fixa in valoare de 5000 lei) emis de Posta Romana la initiativa Muzeului National Filatelic,in cinstea expozitiei europene de filatelie BRNO 2005.  
 


 
Calatorie in lumea postei2005-06-01
Muzeul National Filatelic gazda premilor concursului de desen "Calatorie in lumea postei" organizat de Posta Romana. Posta Romana a premiat miercuri, 1 iunie 2005, castigatorii celei de-a doua editii a concursului de desen "Calatorie in lumea postei", destinat copiilor cu varsta de pana la 15 ani.  
 
Festivitatea, gazduita de Muzeul National Filatelic, a avut loc in prezenta directorului general al Postei Romane, Dan Mihai Toader si a partenerilor companiei. "Suntem incantati, ca organizatori, de faptul ca a doua editie a concursului s-a bucurat de aceeasi popularitate ca si anul trecut. Am primit, pe adresa companiei, peste 3.000 de desene din toata tara. Pe langa copiii care ne-au trimis lucrari individual, au participat la concurs aproximativ 90 de scoli generale, scoli speciale, gradinite, cercuri de pictura. Toate acestea ne indreptatesc sa speram ca vom calatori in lumea postei, alaturi de copii, si in anii care vor urma", a declarat Dan Mihai Toader, directorul general al Postei Romane. Juriul, format din artisti plastici si reprezentanti ai companiei, a declarat castigatoare lucrarea Biancai Paul (9 ani) din Cugir, judetul Alba. Locul al II-lea a fost ocupat de Florina Cican (13 ani), din Corbeni, judetul Arges, iar locul al III-lea a fost ocupat de Sebastian Iosif (12 ani), din aceeasi localitate. Membrii juriului au stabilit acordarea unui premiu special Patriciei Stoicheci (12 ani) din Curtea de Arges. Au fost acordate urmatoarele premii: marele premiu "Banca Tiriac" pentru cel mai bun desen constand intr-un calculator, oferit ocupantei locului I, premiile ANB AMRO - truse de pictura profesioniste pentru cei patru castigatori; premiile Omniasig: premii in bani oferite primilor trei clasati: 6.000.000 lei locul I, 4.000.000 de lei locul al II-lea si 2.000.000 de lei pentru locul al III-lea; premiile Western Union, cate un cd-player pentru primii trei premianti si un aparat foto pentru castigatoarea premiului special; premiile Postei Romane: cadouri si premii in bani. Master Communications International a oferit cadouri copiilor de la Centrul de Plasament nr. 5 Bucuresti, care au sustinut un concert in cadrul festivitatii de premiere. Posta Romana multumeste tuturor copiilor care au participat la acest concurs si promite ca va continua proiectele prin care si-a propus sa sustina tanara generatie.  
 


<< < 3 4 5 6 7 [8] 9 10 > >>

Donatii

Colectiile Muzeului National Filatelic pot fi imbogatite prin donatii particulare(timbre, colectii de timbre, obiecte postale: lazi de valori, tablouri vechi, sigilii goarne, tiparituri, scrisori vechi, harti postale, costume de surugii, mobilier folosit in oficiile postale, etc).

Link-uri utile
Contact
Calea Victoriei, nr. 12
sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.312.74.91, 021.312.55.42
Fax: 021.312.55.85
E-mail:info@muzeulfilatelic.ro