Noutati.

 
Noaptea Muzeelor2005-05-14
In cadrul programului European Noaptea Muzeelor, initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta , Muzeul National Filatelic va invita in data de 14 mai 2005 la o vizita nocturna in care sa redescoperiti farmecul marcilor postale. 
 
In aceasta zi muzeul va fi deschis pana la orele 22 iar accesul este gratuit 
 


 
Expozitia Filatelica Interjudeteana pentru copii si tineret "Junimea 2005"2005-04-07
CN Posta Romana, a pus in circulatie, cu ocazia Expozitiei Filatelice Interjudetene pentru copii si tineret "Junimea 2005", Bucuresti 25-30 aprilie 2005, 2 intreguri postale. 
 
Expozitia este organizata de CN Posta Romana SA si Federatia Filatelica Romana in colaborare cu Muzeul National Filatelic si Asociatia Filatelistilor din Bucuresti si este dedicata semnarii de catre Romania a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana (25 aprilie 2005), moment de o importanta deosebita pentru tara si natiunea romana. Aceasta expozitie filatelica pentru tineret reprezinta un cadru emotionant si adecvat marcarii acestui moment fara precedent pentru Romania, filatelia reprezentand cel mai elocvent ambasador al Romaniei, iar tinerii reprezinta generatia al carui viitor se va scrie intr-o Europa Unita. La aceasta expozitie participa copii din 14 judete ale tarii cu un numar de peste 60 exponate, insumand 135 fete de panou. In cadrul manifestarilor, sunt prevazute pe langa expozitia competitionala si unele manifestari artistice. 
 


 
Muzeul National Filatelic gazda premilor Concursului Epistolar organizat de Posta Romana .2005-04-01
Posta Romana a premiat astazi, 1 aprilie, la Muzeul National Filatelic, castigatorii etapei nationale a Concursului Epistolar cu tema "Scrisoare catre personajul meu preferat de poveste", lansat pe data de 9 octombrie 2004, cu ocazia Zilei Mondiale a Postei.  
 
Editia 2004-2005 a concursului a fost castigata de ieseanca Teodora Adam, eleva in clasa a IV-a. Scrisoarea Teodorei, adresata Pestisorului de aur, a impresionat juriul, fiind notata cu 9.96. Pe locul al II-lea s-a clasat Ana Maria Bogdana Safta, eleva in clasa a VIII-a, din Dragasani, jud. Valcea, care i-a scris personajului mitologic Icar, primind nota 9.50, iar ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Camelia-Daniela Bobaru, eleva in clasa a VI-a, Galati, care a obtinut nota 9.32, cu o scrisoare trimisa Cenusaresei. Vreau sa-i felicit pe toti copiii care au participat la aceasta competitie a talentului literar. Stiu ca juriul a avut sarcina extrem de grea de a alege cele mai reusite scrisori dintr-o multime de creatii valoroase. Dar trebuie sa recunoastem meritul celor mai buni dintre cei buni si sa le felicitam din tot sufletul pe castigatoarele acestei competitii. Sper sa-si cultive in continuare acest talent al cuvantului scris pe care au dovedit ca il au din belsug?, a declarat Dan Mihai Toader, directorul general al Postei Romane. Concursul s-a desfasurat in stransa colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, reprezentantii acestuia participand voluntar la eveniment. In data de 15 februarie au fost desemnati castigatorii fazei judetene, iar pe 1 martie au fost cunoscuti castigatorii la nivelul celor zece directii regionale de posta. Primii clasatii la nivelul directiilor regionale de posta au participat pe 15 martie, la faza nationala a competitiei. Lucrarile au fost corectate de o comisie prezidata de profesor doctor Miorita Got, inspector general de specialitate la limba si literatura romana in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii. Scrisoarea Teodorei a fost tradusa in limba engleza si va fi trimisa Biroului International al Uniunii Postale Universale, pentru a participa la faza internationala a Concursului Epistolar. Primii laureati internationali vor primi medalii acordate de Biroul International al Uniunii Postale Universale, precum si un album de timbre postale de serviciu. Scrisoarea clasata pe locul I va fi publicata in revista "Union Postale". Copiii au primit premii de la Posta Romana, Romfilatelia, Videografica International, Western Union, editurile All, Badea si Corint.  
 


 
Eseuri la emisiunile clasice romanesti litografiate2005-03-11
Comunicare prezentata de Dan N. Dobrescu 
 
 
 


 
SALONUL LILIPUT 20052005-03-10
In perioada 22 martie - 23 aprilie 2005, Clubul filatelic BARICADA Bucuresti si Muzeul National Filatelic, sub inaltul patronaj al Federatiei Filatelice Romane - FFR, organizeaza in Bucuresti, SALONUL LILIPUT 2005. 
 
In perioada 22 martie - 23 aprilie 2005, Clubul filatelic BARICADA Bucuresti si Muzeul National Filatelic, sub inaltul patronaj al Federatiei Filatelice Romane - FFR, organizeaza in Bucuresti, SALONUL LILIPUT 2005. Organizarea unei expozitii filatelice nationale dedicate in exclusivitate claselor un panou si o piesa este o premiera in miscarea filatelica romaneasca. 
 


 
Sarbatoare de Craciun la Muzeul National Filatelic2005-02-08
In data de 16 Decembrie 2004 la Muzeul National Filatelic a avut loc festivitatea de premiere a concursului de desene pentru cei mici 
 
"L-am desenat pe Mos Craciun", concurs lansat de Compania Nationala Posta Romana pe 22 noiembrie 2004. La acest eveniment au participat pentru a-i felicita pe micii desenatori directorul general al Postei Romane Marius Macovei, Directorul Executiv Administrativ Marcel Nicolaescu, Adriana Ticau Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. O parte din aceste desene deosebit de frumoase au fost expuse, cu ocazia decernarii premiilor, la Muzeul National Filatelic . 
 


<< < 4 5 6 7 8 [9] 10 > >>

Donatii

Colectiile Muzeului National Filatelic pot fi imbogatite prin donatii particulare(timbre, colectii de timbre, obiecte postale: lazi de valori, tablouri vechi, sigilii goarne, tiparituri, scrisori vechi, harti postale, costume de surugii, mobilier folosit in oficiile postale, etc).

Link-uri utile
Contact
Calea Victoriei, nr. 12
sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.312.74.91, 021.312.55.42
Fax: 021.312.55.85
E-mail:info@muzeulfilatelic.ro